Workshops, seminars and photo tours

Фотоприключение – пейзаж и макро в Родопите

Това лято нашето предизвикателство ще бъде 3 дневно фотоприключение в Родопите. Акцента ни ще бъде фокусиран върху макро и пейзажната фотография. За да усетим и отразим по-добре природата, ние ще спим в палатки, ще се храним в полеви условия и ще сме по-далеч от цивилизацията. Ще уловим магичните изгреви и залези на язовирите Широка поляна и Голям Беглик.

Дата: 12-14 август, 2016
– Място: Родопи
– Цена: 160 лв
– Места: 6 участника
– Свободни места: 1/6

подробности

Мастер клас по макро и пейзажна фотография

Звезди, върхове и езера в Пирин

Всяко лято Тевно езеро е като магнит за хиляди туристи. Намирайки се на уникално място в Пирин и заобиколено от красиви върхове то е и желана дестинация за много пейзажни фотографи. В началото на август месец, когато светлината от луната ще бъде слаба, което ще е ключовият фактор да станем свидетели на едно красиво звездно небе – ние ще се постараем да напълним картите памет с незабравими спомени. Акцентите ни ще бъдат фокусирани върху заснемането на залезите и изгревите, магията на синият час и нощната фотография (звезди и млечен път).

– Дата: 5-7 август, 2016
– Място: Тевно езеро
– Цена: 190 лв
– Места: 6 участника
– Свободни места: няма

подробности

Мастер клас по пейзажна и нощна фотография

Лавандуловата долина

В продължение на няколко дни ще се изправим пред различни предизвикателства, докато учим и разкриваме нови тайни за фотографията. Как да създавате въздействащи, емоционални и интересни кадри под нашите напътствия в една приятелска атмосфера. Всичко това ще се случи на едно магично място между Калофер и Казанлък, обсипано от край до край в пленителен лилав цвят. На 24ти, 25ти и 26ти юни живописната Лавандулова Долина ще бъде поле за изява на вашите творчески идеи.

– Дата: 24-26 юни, 2016
– Място: Калофер
– Цена: 370 лв
– Места: 25 участника
– Свободни места: 4/25

подробности

Фотопленер – пейзажна и портретна фотография

Звезди и минзухари на Рилските езера

Всяка година в края на май – Рилските езера се изпълват с полета от минзухари, и ние Ви каним да станете свидетели на тази красота. Заедно ще се постараем да напълним картите памет с незабравими спомени. Акцентите ни ще бъдат фокусирани върху заснемането на полетата с минзухари, залезът и изгревът, магията на синият час и нощната фотография (звезди и млечен път).

– Дата: 28 и 29 май, 2016
– Място: 7-те Рилски езера
– Цена: 175 лв
– Места: 7 участника
– Свободни места: няма

подробности

Мастер клас по пейзажна и нощна фотография

Диви божури

В началото на май месец северното черноморие се превръща в апетитно място за пейзажните фотографи. Цъфтежа на дивите божури по скалистия бряг е причината да стягаме раниците и да заемаме позиции, които ще ни се отблагодарят с красиви кадри. Мястото е подходящо и за нощни фотографии, така че няма да скучаем.

– Дата: 6-8 май, 2016
– Място: Тюленово
– Цена: 215лв
– Места: 10 участника
– Свободни места: няма

Подробности

Мастер клас по пейзажна и нощна фотография

Макро свят

С настъпването на пролетта започва и активният сезон за макро фотографите. Този семинар е за тези от вас, които искат да открият магията на жанра, или да усъвършенстват своите умения в макро фотографията.

– Дата: 23 и 24 април, 2016
– Място: Варна
– Цена: 160лв
– Места: 10 участника
– Свободни места: няма

Подробности

Двудневен семинар по макро фотография

Силната страна на пейзажа

Първият ден ще говорим за това как да направим желаният кадър! Каква техника ни е необходима, през кое време на годината и къде да търсим интересни сюжети – за това как да планираме едно фотопътешествие! Вторият ден ще бъде посветен изцяло на работата с графични редактори – програми и методи на обработка: стакинг фокус, панорами, нощни кадри …

– Дата: 16 и 17 април, 2016
– Място: Бургас
– Цена: 150лв
– Места: 16 участника
– Свободни места: няма

Подробности

Двудневен семинар по пейзажна фотография

Макро Свят – разговор с фотографа Красимир Матаров

На 15.03.2016г. от 19:00ч. в  Студио ФотоПавилион ще се срещнем с фотографа Краси Матаров, който ще ни направи съпричастни със своя фотографски поглед  и ще ни разкаже за всичко онова, което стои зад добрата макро фотография. Ще ни запознае с целия процес на заснемане – от избор на техника и подготовка  до специфичните сюжет и композиция в макро фотографията. И макар че след срещата е малко вероятно да снимаме точно като Краси Матаров, то ще имаме онази основа, която да ни позволи да намерим собствения си поглед  в един толкова интригуващ и специфичен жанр. Входът е свободен, темата интригуваща, а лекторът повече от интересен.

– Дата: 15 март, 2016
– Място: София
– Организирано от Фото Павилион
– Вход свободен

Подробности

Отворена лекция по макро фотография

Workshop – пролет в пейзаж и портрет

С настъпването на ранната пролет – любимото ни време за снимки, Ви каним на поредното интересно събитие, което организираме. В рамките на няколко дни ще се изправим пред различни предизвикателства, докато учим и откриваме нови и нови тайни за фотографията. Този път залагаме на повече от интересно място, което да ни вдъхновява, обединява и да отговаря на духа на националния ни празник, който ще посрещнем заедно. Очакваме ви в най-топлата и красива южна точка на страната – град Мелник, заедно с доброто ви настроение и хъс за работа!

– Дата: 3-6 март, 2016
– Място: Мелник
– Цена: 320 лв
– Места: 26 участника
– Свободни места: няма

Подробности

Четири дневен пролетен уъркшоп