Диви Божури

Мастерклас по пейзажна и нощна фотография

В началото на май месец северното черноморие се превръща в апетитно място за пейзажните фотографи. Цъфтежа на дивите божури по скалистия бряг е причината да стягаме раниците и да заемаме позиции, които ще ни се отблагодарят с красиви кадри. Мястото е подходящо и за нощни фотографии, така че няма да скучаем.

Локациите за снимките ще бъдат: Тюленово, Яйлата, Калиакра и фарът на Шабла. Групата ще бъде максимум 10 човека. Задължително е всеки участник да има базисни познания по фотошоп!

Идеята на този мастер клас е да се събере една компактна група, с цел да се обръща персонално внимание на всеки един от участниците – съвети по настройки на техниката, правилното избиране на позицията и композиране на кадъра, панорамно и стакинг снимане … Ще обърнем особено внимание и върху обработката на кадрите – ще се научим да стакваме кадри с различни планове, да сглобяваме панорами. Ще се задълбочим в художествената обработка на кадрите с придаване на акценти върху важните неща. Ще обработваме нощни кадри със звезди и млечен път. Идеята е да си направим кадрите от това място и след това да ги обработим грамотно.

Програма

Петък (6-ти май)

– Пристигане
– Лекция пейзаж
– Нощна фотография

Събота (7-ми май)

– Изгрев
– Лекция – обработка
– Обяд
– Лекция – обработка
– Залез
– Нощна фотография

Неделя (8-ми май)

– Изгрев
– Лекция – обработка

Цената включва

  • две нощувки със закуски
  • лекция пейзажна фотография
  • три лекции – обработка на фотографии
  • персонални съвети към всеки участник по време на снимане
  • практически занятия: два изгрева, един залез и две нощни снимания

 

Не включва

  • транспорт (пътува се със собствен транспорт)
  • обяди и вечери

 

Форма за записване